op de Weegh, van der Weegh.

Bezig zijnde met de familienaam van mijn moeder, van der Weegh, kom ik allerlei namen tegen die allen als voorouder de naam Weegh dragen in allerlei variaties.
Ik ben dan ook op zoek naar mensen die de naam dragen van:

van der Weegh, van de Weegh, Vandeweegh, Vanderweegh, Vanderweeghde,
op de Weegh, Opdeweegh, en Opdeweeghde.

Maar ook die op een of andere wijze met zo’n naamdrager verbonden is, zeker van de jongste generatie, omdat die gegevens in de archieven nog niet openbaar zijn, en advertenties uit bijv. kranten onmogelijk alle door mij gelezen kunnen worden.
Momenteel bedraagt de Genealogie van Arnold Opdeweegh, ca.2000 namen in 13 generaties.
Al die personen die een van de bovenstaande naam dragen, hebben tot nu toe gemeen, dat zij afstammen uit de Belgische Kempen, om precies te zijn Kleine Brogel, en dat hun voorouders van beroep Teuten waren.
Teuten waren specifiek handelaren uit de Belgische Kempen, die met hun handel in grote gebieden hun waar aanprezen, of hun diensten aanboden. Men moet daarbij denken aan koperslagers, boterteuten, haarteuten en dierenlubbers (castreerders).
Ook kennen wij de Tödden, de Duitse tegenhangers van de Teuten, en daarbij moet men denken aan textielhandelaren, de gebroeders Carl en August Brenninkmeijer zijn daarvan de bekendste, daaruit is C & A ontstaan. Andere bekende textielhandelaren die uit die Töddenhandel zijn ontstaan, zijn o.a. Tepe, Lampe.

Op bovenstaande oproep, heb ik vele reacties gehad, veel toezeggingen om de nieuwste gegevens door te mailen, maar uiteindelijk zijn er maar weinig personen die ook daadwerkelijk gegevens doorgeven.

De vraag naar het boek komt ook regelmatig terug, maar om al dat werk opnieuw te moeten doen zonder, of weinig aanvullingen, dat is mij voor mij niet aantrekkelijk. Dus als u geïnteresseerd bent in het boek, of als u het toch ook wel aardig vindt om aanvullingen door te geven, schroom niet, u krijgt altijd antwoord terug. En denkt u dat ik die gegevens al zou hebben, probeer het dan toch maar, beter twee maal bericht als geen bericht.

Met dank voor Uw moeite
Anton G.M.Heijmerikx

56 reacties

 1. Hallo Anton, kan ik bij jou nog 2 boeken bestellen over mijn familie? we hadden laatst familie uit Australië over en ze waren dolenthousiast dat er een boek over de familie was gemaakt.

 2. familie op de weegh uit bolsward

  opa anton op de weegh (gestorven in ’86 of ’87)
  oma jannie borgmeijer/op de weegh (gestorven in ’03 of ’04)

  vader hans (broers zussen: rick, wilma, yvon, debbie) op de weegh

  en laatste generatie ik ian op de weegh en me broer kevin op de weegh

 3. Hallo Ik ben de vader van Saskia en heb je een jaar geleden een mail gestuurd met de vraag over of je nog meer boeken had. Je antwoord daarop was dat je nu nog meer informatie had over de “andere kant” wat je daar mee bedoelde weet ik niet, maar dat je deze boeken wilde samenvoegen.
  Hoe is het daarmee? Kunnen we dit boek al kopen?
  En heb je nu in duitsland al een kabel verbinding i.p.v. de telefoonlijn?

  Ik hoor graag van je Anton groetjes en de beste wensen voor 2007 Johan Uit St. Maartensvlotbrug (N-H)

 4. Mijn moeder heette ook VAN DER WEEGH, JOHANNA ANTONIA ze is geboren in Raalte op 12 november 1922 en overleden op 24 mei 1992 in Raalte.ze had 2 dochters en was getrouwd met THEODORUS HERMANNUS VELTROP overleden op 2 september 2006

 5. Ik ben de vader van Ian op de Weegh die al eerder hier gereageerd heeft. Graag wilde ik wat rechtzetten, in uw boek 400 jaar opdeweegh op weg sta ik met mijn gezin op blz. 164 punt XI-at (Johannes Marinus) echter de naam van mijn vrouw staat hier als Judith Sancha Flakstra, dit moet zijn : Judith Sandra Flokstra.
  Ik weet niet of het boek tzt nog een update krijgt, maar dan zou ik graag zien dat dit bijgewerkt wordt.
  verder is mijn moeder, Adriana Maria Borgmeijer, gehuwd met Antonius Franciscus Sjouke op de Weegh (punt X-r) op 29 oktober 2003 overleden.
  mvrgr. Hans op de Weegh, Bolsward

 6. Toevallig op deze site terechtgekomen, wel vreemd dat je naam opeens tevoorschijn komt vanuit de geschiedenis, nooitgedacht dat er nog zoveel “Op de Weegh”-en op de wereld bestonden, het leek mij zo’n zeldzame naam, maar zie, we staan op de kaart.
  PS: ik zie dat er veel Op de Weegh-en in het oosten wonen, mijn familietak woont rondom Alkmaar..

 7. Anton,

  Hoe kan ik aan je doorgeven dat de familie zich uitbreidt.
  Eén van mijn broers heeft inmiddels ook een zoon.

  Heb je een mogelijkheid om je boek actueel te houden?

  Verder heb ik het familieverhaal al aan meerdere personen laten zien, die er nog niet van op de hoogte waren.

  Jan van der Weegh uit Raalte

 8. Geachte Anton,

  Wat ontzettend leuk dat u onderzoek heeft gedaan naar onze voorouders. In één der reacties lees ik over een familieboek. Is dit boek nog beschikbaar? Kunt u er wellicht wat over vertellen.

  Met vriendelijke groet,

  Leon op de Weegh
  Nijmegen

 9. Hallo,

  Ik ben ook André Op de Weegh. Het grootste deel van mijn familie woont in Valkenswaard, maar twee van mijn tantes wonen in Amsterdam. Ik en mijn ouders (André Op de Weegh Sr) wonen nu in Breda. Mijn zus Gabby woont sinds een aantal jaren in België, na ook in Breda te hebben gewoond. Zij heeft nu twee kinderen.

  Mijn opa André Op de Weegh (ja, ja, de naam André is populair in mijn familie) is in 1969 overleden in Valkenswaard.

  Groetjes,

  André Op de Weegh
  Breda

 10. Goed idee om deze naam nog eens extra in het zonnetje te zetten. Indien nodig ben ik gaarne bereid mee te werken en inlichtingen te verschaffen.

 11. hoihoi,

  wat enorm leuk om te lezen dat de naam op de weegh van zich laat horen en beter nog zowaar een geschiedenis heeft. Ik zag zelfs dat er een naamgenoot van me bestaat. Bestaat er voor mij de mogelijkheid om bij te dragen dan wel op de hoogte gehouden te worden.

  met vriendelijke groet

  Thijs op de Weegh

 12. hoi hoi ik dacht ik typ mijn achternaam eens in ook nooit verwacht dat er nog zoveel mensen de naam op de weegh dragen, groeten uit gelderland

 13. Hallo Anton, ik ben een dochter van Herman van der Weegh en Annie Oudendag uit Raalte. Zelf woon ik in de Noordoostpolder.
  Heel per ongeluk kwam ik op deze site, hartikke leuk!
  Ik weet dat er een boek is over de familie en zou deze via een nicht ontvangen, maar dat is nog niet gebeurd. Ik heb belangstelling voor het boek! Wat een grote familie…

 14. Ik ben een zoon van Gerard op de Weegh uit heiloo. En een neef van Andre op de Weegh uit Valkenswaard.En ik heb al en boek van anton. groetjes uit heiloo

 15. Hallo Anton,

  Ik ben een dochter van Miep van der Weegh en Eltjo Zeemering.Jaren geleden heb ik eens een dun boekwerkje ontvangen, maar ben dat door vele verhuizingen verloren.
  Ik heb wel interesse in het boek, lijkt me heel leuk.
  Ben erg benieuwd.

  met vriendelijke groet,
  Maria Zeemering

 16. Dag Anton
  Ik ben een zoon van Gerlof Katuin en Antje Zeemering’, de oudst zus
  van Eltjo.Het boek waar over gesproken wordt staan dar de Zeemerings in? Zou je me daar over willen Maien? Bij voorbat dank.
  Uuldrik.

 17. Mijn naam is natasja op de Weegh,geboren te Alkmaar 1970.
  Dochter van Henk op de weegh,is zoon van Henk op de Weegh uit Alkmaar.Mijn vader heeft 3 broers en 1 zuster(die is overleden),

  Met vriendelijke groet,

  Natasja Keijzer-op de Weegh

 18. Hallo, ik ben Sylvia Op de Weegh uit Maastricht. Ik ben dochter van Johannes Bernardus (Joop) Op de Weegh die uit Denekamp kwam. Ik heb veel gegevens doorgegeven voor het boek “500 jaar Op de Weegh op weg”.

  Groeten, Sylvia Op de Weegh

 19. Hallo Anton,

  Wat een leuke site! Destijds inspireerde u mij met uw genealogie Op de Weegh (mijn moeders naam) tot mijn Genealogie van de familie Koop. Mijn boek is klaar en ik heb weer tijd voor bredere interesse.
  U had gegevens over het verblijf van Stephanus Op de Weegh en Hilligje Brouwer in de Ommerschans. Op de nieuwe site van de Drentse armenkolonies zijn ze nog niet ingevoerd. Zou u mij een zoektip kunnen geven voor een gepland bezoek aan het Drents archief?

  Vriendelijke groeten,

  Henk Koop

 20. Je m’appelle Michel Vanderweeghde.
  J’habite la province de Liège en Belgique.
  Mes origines sont néerlandophones.
  Il y a +/- 3 générations mon nom était scindé en 2 : Van Derweeghde.
  Avant, je ne sais pas.
  Si quelqu’un porte le même nom que moi, il peut prendre contact avec moi.
  Merci.

  Michel Vanderweeghde

 21. Door een storin in mijn notebook ben ik de stamboom, welke U mij in februari stuurde kwijtgeraakt. Zou U mij die nogmaals kunnen sturen.
  Ik zal u zeer dankbaar zijn.

  Groet,

  Ard op de Weegh

 22. hallo ik ben geboren in 38 en ben de dochter van adriaan op de weegh van de fam uit alkmaar het boek van de fam op de weegh hebben wij niet Het zou leuk zijn als ik hem nogkan kopen.
  groeten nel de waal op de weegh

 23. Hallo Ton,

  Ik ben Mart op de Weegh, de tweede zoon van André op de Weegh sr en Elly van Diepenbeek en ben woonachtig in Valkenswaard (Noord Brabant).
  Mijn vader is in 1918 geboren in Limme ( Noord Holland) en tijdens de tweede wereldoorlog in Valkenswaard verzeild geraakt. Daar heeft hij mijn moeder ontmoet en uit het huwelijk dat daaruit voortkwam zijn zes telgen geboren te weten : André ( Breda), Annalies ( Valkenswaard), Ghislaine ( Amsterdam) , Mart ( Valkenswaard) , Ben ( Valkenswaard) en Carina ( Amsterdam).
  Mijn oudste broer heeft dochter en een zoon : Gabby en André ( die heeft al eerder gereageerd) ; mijn oudste zus heeft drie dochters : Judith, Jessica en Rachel; Mijn zus Ghisliane heeft twee zonen : Joris en Tieme; ik heb een zzon : Mark ; mijn broer Ben heeft een zoon en een dochter : Gijs en Monique ; mijn jongste zus heeft een zoon : Sam;
  Op het 100 jarige verjaardagsfeest van mijn oom Bernard uit Heillo vernam ik dat jij bezig was een boek samen te stellen over de afkomst van de familie op de Weegh. Ik heb begrepen dat het boek al een tijd klaar is. Vandaar dat ik graag een exemplaar bij je zou willen bestellen.
  Graag jouw reactie.

  Groeten,

  Mart (Martinus Bernardus Ghislain) op de Weegh

 24. Hallo Anton,

  via Jan van der Weegh hebben wij het stamboom-boek mogen inzien, maar ik zou er zelf ook één willen bestellen. En bovendien zou ik de geboorte van onze dochters willen doorgeven (kleindochters van Theun van der Weegh uit Raalte). Ik heb geen mailadres van je, zou ik dat kunnen krijgen?

  Groeten van Brigit van der Weegh

 25. Jarenlang heb ik tegenover een lieve familie op dee Weegh gewoond!
  Arnold,Ko, Theo, Hennie,Clarie (naar haar ben ik lang op zoek geweest,
  zij was mijn steun en toeverlaat!),Jopie, Marietje, mijn vriendinnetje,

 26. Ik wist dat ik afstamde van de Belgen. Toen dat hoorde moest ik me gehele moppen collectie aanpassen. Maar dat we Teuten waren wist ik nog niet. Mssn dat het daar vandaan komt dat regelmatig teut ben.

 27. Hallo mijn schoonmoeder was Petronella op de Weegh uit Steenwijkerwold
  indien u meer over haar familie wilt weten, laat het mij dan even weten,
  Graag zou ik uw boek over de fam op de Weegh kopen, kunt u mij laten weten hoe ik dit kan doen?
  Vriendelijke groet
  Geeske Vuist Bos

 28. Mijn naam is Stijn op de weegh, ben 17 jaar en kom uit vroomshoop (overijssel) vind het erg leuk dat u onderzoek heeft gedaan naar onze familie naam.

  Met vriendelijke groet,

  Stijn op de weegh.

 29. Enige tijd terug vroeg ik U mij de stamboom te sturen. U reageerde, dat dit nog wel even kon duren. Is het inmiddels zo ver?

  Met vriendelijke groet (ook aan alle andere op de Weeghs)

  Ard op de Weegh

 30. De reactie van Andras op de Weegh,
  Geweldig!
  Mijn opa was een kastelijn, en dat moet je als nazaten altijd in ere houden!!!

 31. Wat leuk een boek over onze naam. Ik kom uit overdinkel en woon momenteel in Denekamp. Is het nog mogelijk om het boek in bezit te krijgen. Ben er erg benieuwd naar. Groetjes Carina op de Weegh

 32. Hallo,
  ook toevallig dat ik deze site tegen kom!
  Mijn naam is Ruurd op de Weegh en ben één van de drie zonen van Hermanus Bernardus Antonius op de Weegh, geboren in Zwolle op 30 december 1914. Zelf woon ik in Breda na heel wat omzwervingen o.a. Antwerpen en Rilland-Bath, maar geboren in de Klimopstaart 1A in Zwolle. We woonden in die tijd boven de garage waar mijn vader eerst als chef-monteur, later als bedrijfsleider werkte.Mijn andere broers wonen in resp Meppel en Zwolle.
  Over een jaartje of zo woont er zelfs een “op de Weegh” op Curaçao, Nederlandse Antillen, want ik ben van plan te gaan emigreren.
  Groetjes, Ruud.

 33. Beste Anton,

  Al jaren terug (>15) heb ik met jou contact gehad voor info vd familie op de Weegh uit Heiloo e.o. Deze tak kwam rechtstreeks van Jurjen (Jurrien) op de Weegh (vader van mijn opa Andries) uit de buurt van Weststellingwerf. Zijn opa was de oudst bekende op de Weegh tot nu toe: Petrus uit Klein Breugel (Hier tussen zat Arent).
  Zijn er nog (bijgewerkte ) boeken te koop en zijn er nog meer op de Weegh (en) die Frans heten?
  Dank en groet, Frans op de Weegh

 34. Ik ben ook wel geíntereseerd in het boek. Kan ik die ergens aanschaffen? Mijn oma was Annie Oudendag en mijn Opa Herman van der Weegh. groetjes

 35. Van der Weegh en Zonen: Een boek dat geschreven is door Bas uit Raalte. Zijn boek is inmiddels uit de schappen gehaald.

  Weet iemand waar ik die kan vinden: Randy en Jordi komen er ook in voor

 36. Ik ben voor een oud studiegenoot van haar op zoek naar het (e-mail)adres van Ghislaine op de Weegh. Ze heeft op de Academie voor kleinkunst gezeten en moet nu 58/59 jaar oud zijn.

  Groet,

  Ard op de weegh

 37. Hallo!

  Ik ben Nicole op de Weegh dochter van Henny (Hendrikus) op de Weegh.
  Ook heb ik nog een broertje; Marc op de Weegh.
  Ik ben geboren en getogen in Enschede en vindt het erg interresant wat meer over de familie op de Weegh te lezen.
  Is er een manier waarop ik het boek kan verkrijgen zodat ik meer over de familie te weten kan komen?

  Mvg. Nicole op de Weegh

 38. Hej,

  Wat grappig, ik ben dus niet de enige Marc op de Weegh in Enschede? Dat wist ik niet :). Ik ben een zoon van Hans op de Weegh uit Losser.

  Groeten,
  Marc op de Weegh

 39. Hallo Anton, ik wil ook even reageren ,mijn man Joop op de Weegh is gestorven op 30Juli 2008 en onze kleinzoon Peter op 14November 2002.geen mooi bericht maar voor aantekeningen voor je boek (die wij ook hebben)misschien noodzakelijk .

 40. kom toevallig op deze site en zie allemaal mensen met de naam op de Weegh. Lijkt mij leuk om daarover te lezen. Kan ik het boek nog kopen. Ik ben de zoon van Louis op de Weegh uit Oldenzaal.
  groeten Jos op de Weegh

 41. Hey ik Ben Stijn Van der Weegh uit Belgie,ik ben zelf 31jaar en hebben hier nog een deel familie met deze naam.
  men vader heet Hubert Van der Weegh en in de regio rond Dendermonde in belgie is ook nog familie met deze naam te vinden.
  Ooit is men vader gestart met het zoeken naar het verleden en bleek inderdaad dat wij een band met Nederland hadden en dat er sprake was van Kastelen,erfgoed en een eigen wapenschild,vandaar dat de naam ook specifiek geschreven word met nadruk op de hoofdletters,dit betekende blijkbaar dat er adel is als 1 deel van de naam anders geschreven werd.lijkt mij nu ook interessant om verder te graven en te weten over de afkomst van mijn naam en familie.

 42. Ik ben de zoon van Geertruida Maria Berendina Op de Weegh de zuster van Joop op de weegh
  Beiden uit Denekamp. Sylvia op de weegh uit Maastricht is mijn nicht. Mijn moeder is geboren in 1921.Je mag me altijd mailen

 43. Hallo ich bin die Tochter von Gerhard Op de Weegh und die Enkeltochter von Heinrich Op de Weegh der auch einen Verwandten in Rheine (Deutschland ) hat und soweit ich weiß auch in Denekamp.Mein Opa ist irgendwann nach Deutschland ausgewandert .Suche auch nach Verwandten in Holland.Vieleicht habe ich ja noch einen Groß Onkel oder ähnliches??

 44. Mijn vrouw Monique Pronk-Groothuis is een achterkleindochter van Reintje Op de Weegh (Op de Wegh) geboren in Oldemarkt op 18 oktober 1850 en overleden op 12 juni 1884 in Ochtrup (Duitsland). Hoe zij en haar man Arnoldus Ooink uit Delden, daar terecht zijn gekomen is mij niet bekend. Ouders van Reintje Op de Weegh waren Stephanus op de Weegh (zn van Arnoldus Op de Weegh en Rensje Kloosterboer) en Hilligjen Brouwer.
  Gehuwd 7 deember 1849 te Oldenmarkt
  Van Stephanus en Hilligjen mis ik de datum en plaast van overlijden in de stamboom.
  Wie kan mij daar aan helpen???

 45. Ik heb jarenlang een zeer gewaardeerde collega gehad; Elly op de Weegh. Ze heeft jarenlang een zeer succesvolle art agentuur gehad onder de naam “Art Connection” en volgens mij heeft ze die enige tijd geleden verkocht. Ik ben haar sinds een jaar of 4, 5 uit het oog verloren en houd me aanbevolen voor een aanknopingspunt.

 46. Hallo,

  ik ben de dochter van Hennie op de weegh uit Enschede. Vorig jaar 23-2-13 ben ik bevallen van een dochter; Renske van de Burgt.
  Ik heb in 2010 ook al eens een bericht gestuurd dus bij deze een update van familie uitbereiding 😉

  Mvg Nicole op de Weegh

 47. Hallo,
  Nicole en Marc zijn de kinderen van Hennie op de Weegh en kleinkinderen van Johannes op de Weegh en Josefien Weustink…beiden afkomstig uit Overdinkel…later verhuisd naar tuindorp Jasmijnplein in Enschede…

 48. Waarschijnlijk hebt u al de link kunnen leggen tussen hem en de stamboom van Arnold Opdeweegh. Jan Bartholomeus Vandeweeghde is geboren 07-02-1796 te Balen (B) prov. Antwerpen als zoon van Jan Frans van de Weeghde (geboren te Eksel) en Anna Maria Morlans (geboren te Peer) (x 28-04-1794 te Balen(B)), zie Arnolds’ stamboom IV-f zoon 6.
  Via onderstaande website kunnen de gezinnen uit de plaatsen in Belgisch Limburg (Peer oa) en Antwerpen (Balen) bestudeerd worden.

  Johannes Franciscus(Jan Frans) Vandeweeghde heeft 4 kinderen op de site van Balen
  Petrus Henricus geb 16/03/1795 Balen
  Joannes Bartholomeus geb 07/02/1796 Balen
  Petrus Franciscus geb 29/06/1797 Balen
  Cath(arina) Isabella geb 21/10/1799 waar?

  De ouders van Jan Frans Vandeweeghde zijn beiden in Balen overleden
  Petrus van de Weeghe (Weegde) 29/12/1777
  Maria Elizabeth Alders 10/04/1793
  mvg

  Ik ben aangetrouwd(zie boek X-ex)

 49. Hallo,
  In de tijd dat u mij benaderde om gegevens van mijn kant van de familie, is mijn vrouw op jonge leeftijd overleden. Mijn hoofd stond er toen niet naar om op uw verzoek in te gaan, maar mijn interesse naar het boek is wel altijd gebleven. Ik heb u al eens eerder benaderd met de vraag of het boek op enigerlei wijze nog te verkrijgen was, maar dat was toen niet het geval. Is wellicht het boek nu wel te verkrijgen en zo ja, tot wie kan ik mij dan wenden. Ik zou dit erg op prijs stellen
  Henk op de Weegh
  Oldenzaal

 50. Johannes van het Veld -Wilhelmina Geertruida op de Weegh.
  Trouwdatum : 08-06-1922, te Apeldoorn (Gelderland),

  Geertruida op de Weegh. losser.1901
  Overlijdensdatum = 22-07-1932 Apeldoorn
  Vader = Bernardus op de Weegh.
  Moeder = Geertruida Boers.

  remonvanhetveld@hotmail.com

 51. Hoi!,

  Ik ben Silvie van der Weegh en heb deze naam gekregen van mijn vader gekregen, die ik helaas nooit heb gekend. Het lijkt me heel leuk om wat meer van mijn Familie te komen weten! Zou u mij kunnen mailen?

  Mvg,

  Silvie

 52. In mijn zoektocht naar Ghislaine op de Weegh kwam ik op deze site terecht.
  Ik ben een oud-klasgenoot van Ghislaine van de Academie voor Kleinkunst in Amsterdam, waar we van 1970 tot 1974 op zaten.
  Met nog een paar klasgenoten uit die tijd willen we een reünie organiseren en zijn op zoek naar al onze klasgenoten uit die tijd.
  Zoudt u mij misschien kunnen helpen om met Ghislaine in contact te komen?
  Dat zou heel fijn zijn. Mijn naam is Reina Drewes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.